Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője: „Azt a megbízatást kapta a csapat, hogy minden mintát vegyen le, és azokat nap mint nap biztonságosan juttassa el vizsgálatokat végző laborba.”


Négy nappal a budapesti világbajnokság rajtja előtt megkezdődtek a doppingellenőrzések, melyeket színmagyar csapat végez el.

"A feladat óriási, de ugyanannyira megtisztelő is" - nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője.

Tiszeker Ágnes kiemelte, munkatársai kivétel nélkül magyarok, nem kérték más országok doppingellenes szervezeteinek segítségét, mert bíznak abban, hogy sok tapasztalattal és olyan nemzetközi versenyekkel a hátunk mögött, mint amilyen két, Budapesten megrendezett vizes világbajnokság volt, egyedül is megküzdenek a feladattal. A mintavételi csapat 94 fős, ebből 50 doppingellenőr, vérvételi szakember 12, doppingellenőri asszisztens 32, háttér adminisztrációt és vezénylést pedig egy 10 fős csapat végzi el. A munkát segíti 164 önkéntes is.

A MACS vezetője közölte, hogy a budapesti versenyen kívüli ellenőrzés kedden kezdődött el azok körében, akik már elfoglalták a szálláshelyüket.

Emellett rengeteg kiegészítő analízis is lesz az általános doppingellenőrzési profilon túl, sok-sok EPO-, növekedési hormon- és izotóparány mérés a szteroidokra, szóval minden, ami a doppingellenőrzés +étlapján+ ma megtalálható" - fejtette ki Tiszeker Ágnes, hozzátéve a mintákat naponta szállítják Ausztriába a seibersdorfi WADA akkreditált laboratóriumba.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!