Már a lebukása után fizetett volna, majd Szijjártó Péterrel is beszélt telefonon Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádoltak meg Dél-Koreában - többek közt ez derült ki az Index cikkéből, amelyben megpróbálták rekonstruálni a történteket.

E szerint Kenderesi Tamás pénteken a Coyote Ugly nevű helyre ment, ahol aznap este a vízilabdásoknak tartottak sportolói bulit, mivel aznap ért véget a női torna. Itt történt az a súlyos baleset, amelyben ketten is meghaltak: a galéria szintje leszakadt, a két halálos koreai áldozaton kívül pedig többen megsérültek. A magyar úszó szerencsére ekkor éppen az épületen kívül tartózkodott, így nem lett semmi baja.

Másnap ismét szórakozni ment több más sportolóval a Club Libertine nevű szórakozóhelyre, itt történt az a bizonyos incidens, ami miatt vádat emeltek ellene. Kenderesi a T1-es asztalnál ült társaival együtt. Az útlevele nem volt nála, de az uszodai akkreditációs kártyája igen, azzal igazolta magát.

Az eset után közzétett közleményében azt írta, a mellékhelyiségből ment vissza a táncparkett felé, amikor hozzáért egy koreai táncoslány fenekéhez. Bár azt elismerte, hogy talán meggondolatlan mozdulatot tett, amellyel megsértett bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik, de a szexuális zaklatás vádját elutasította.

A vádiratban viszont állítólag azt írják, a sportoló "kinézte magának, zaklatási szándékkal" a koreai lányt, aki ugyan valóban táncoslányként dolgozott a szórakozóhelyen, de nem egy ottani alkalmazott volt, csak arra az estére "bérelték fel". A hivatalos dokumentumban az is szerepel, hogy a 18 éves lánynak - aki pezsgős üveggel a kezében forgolódott az asztalok között - nem volt heves ellenreakciója.

Az incidenst a civil ruhás biztonsági személyzet vette észre, akik el is fogták Kenderesit és kivezették a bárból. Az úszó már akkor mondta, hogy kész fizetni, ha hibát követett el, de a rendőrség ekkor már úton volt, ő pedig alkalmazkodott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>