Az elmúlt napok csökkenése után ismét emelkedett a halálos áldozatok száma Olaszországban, miután 24 órán belül 743 koronavírus-fertőzött halt meg, így 6820-ra emelkedett a betegség eddigi áldozatainak a száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma tovább csökkent, de így is 3612 új beteget regisztráltak.

A BBC összesítésében látni, hogy az elmúlt két napban csökkent a halálos esetek száma, vasárnap 651 ember hunyt el, hétfőn pedig 602, most viszont a tendencia megváltozott. Eddig a legnagyobb egynapi emelkedést szombaton regisztrálták, akkor 24 óra alatt 793 halálos áldozatról számoltak be, ez a mostani adat a második legnagyobb napi növekedés. Az újonnan diagnosztizált betegek száma viszont enyhén, de fokozatosan csökken: szombaton 4821-en, vasárnap 3957-en, hétfőn 3780-an voltak.

A kormány a két hete bevezetett óvintézkedések meghosszabbításának bejelentésére készül. Sajtóértesülések szerint olyan rendelkezéseket terveznek, amelyek akár július végéig érvényben maradhatnak. Giuseppe Conte újabb tájékoztatót tart a következő órákban.

Bergamói polgármester: az orvosok fegyver nélkül, védtelenül indultak háborúba

A városban több mint ezren hunytak el a koronavírus miatt, a koporsókat sem tudják már elhelyezni.

kiemelt kép: mti


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!