Szombaton Szabolcsban két helyen is több mint tíz fokot mértek hajnalban. A szokatlanul enyhe február után hasonlóan alakul a folytatás is: jövő héten sok napsütésre és 20 fok közeli maximumokra számíthatunk.


Szombaton is megdőlt a hajnali országos melegrekord: Szabolcsban több mint tíz fokot mértek. Jövő héten is folytatódik a szokásosnál enyhébb idő, a télnek már nyoma sem marad.

A HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap azt írta, hogy szombaton Magyarországon borongós, párás, az ország középső kétharmadán esős időjárás volt jellemző. Emellett - a sokévi átlagnál továbbra is jóval enyhébb időben - a kevésbé csapadékos északkeleti területeken ismét több helyen alakult rekordenyhén az éjszaka.

A korábbi, erre a napra vonatkozó 9,6 fokos rekordot 1994-ben Mezőhegyesen regisztrálták. Februárban nem ez volt az első alkalom, hogy megdúlt az budapesti és az országos hajnali melegrekord.

A folytatás is hasonlóan enyhén alakul majd a HungaroMet előrejelzése szerint.

Hétfőn a pára, ködfoltok feloszlása után, a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. A legtöbb helyen nem várható csapadék, de egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések,

Kedden is ködösen is indul majd a reggel, de miután ezek feloszlottak változóan felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, zápor, az északi, északnyugati szél főként a Nyugat-Dunántúlon sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték pedig 13 és 19 fok között várható.

Szerdán is változóan felhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, záporeső, az északi, északkeleti szél pedig szintén sokfelé megélénkül majd. Hajnalban 1, 6, kora délután 11, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!