Mivel alacsony a lakosság immunitása, tavaszig akár a hatvan százalékuk is megfertőződhet.


Újabb koronavírus-járvány söpörhet végig Kínán. Az orvosok szerint már covid-cunami zajlik, aminek egyik oka, hogy a kormány leállította a zéró-Covid rendelkezést és a vírus így tömegesen fertőz.

Mivel a hivatalos nyilvántartások szerint a más betegséggel rendelkezőket nem számítják bele a covid miatt elhunytak közé, így valós adatokat nem tudni - írja a Daily Mail. Még a kínai hatóságok is elismerik, hogy nem tudják, mik a valós számok, de a szakértők úgy vélik, hogy a vírus rohamosan terjed. Wang Guangfa, a Pekingi Egyetemi Első Kórház orvosa „pandémiás szökőárnak” minősítette a hullámot.

A jelenlegi helyzetről több videó is megjelent a neten. A beszámolók szerint a kórházakban már a földön fekszenek betegek, az orvosok kimerültek, a halottak tárolására már nincs elég hely.

A lap megjegyzi, hogy például a nyugati országokban, köztük Nagy-Britanniában a vírussal való együttéléshez folyamodtak, így a vírus ma már enyhébb veszélyt jelent az oltás és a természetes fertőzések által biztosított immunitásnak köszönhetően.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!