A gázolaj esetében azonban szerinte nem azonosítható ilyen lehetőség. Az nem derült ki, hogy Nagy Márton mit ért pontosan kiigazítás alatt.


A hazai üzemanyagáraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk - ezt mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a Mollal történő tárgyaláson a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleménye szerint. A gazdasági miniszter a benzinárak esetében lát esélyt a kiigazításra.

A januári jövedékiadó emelés után a hazai üzemanyagárak szépen elszálltak a környező országokhoz képest. Január közepén például

Nagy Márton a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőivel egyeztetett. A minisztérium közleményében azt írja, hogy a felek a rendszeresen megrendezésre kerülő találkozókon áttekintik az üzemanyag-ellátásra és az árakra ható hazai és nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat.

Nagy Márton az egyeztetésen kihangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett ellátásbiztonság és a megfelelő üzemanyagárak kialakítása mellett, így arra kéri az üzemanyagforgalmazókat, hogy törekedjenek korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására.

A miniszter azt is kijelentette, hogy

A közleményből az nem derül ki, hogy Nagy Márton pontosan milyen kiigazításra gondolt.

A holtankoljak.hu adatai szerint jelenleg egy liter 95-ös bentin átlagára 603, a gázolajé pedig 642 forint. Múlt heti előrejelzésükben azt írták, hogy a hazai üzemanyag áraknak is reagálniuk kell az olaj világpiaci árának változására, és akár két számjegyű csökkenésre is lehet majd számítani a hazai kutakon a hét közepén.

via MTI, 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!