Vasárnap este, otthonában hunyt el, lánya közlése szerint.


94 éves korában meghalt Szabó György, akit a bükki füvesemberként ismert az ország. Halálának hírét lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa közölte édesapja nyilvános Facebook-oldalán.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább. Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben” - olvasható a bejegyzésben.

Szabó György 1928. április 15-én született Miskolcon. Már gyerekkorában nagyon közel került a természethez, nagyanyja, a tapasztalt javasasszony gyógyteáival sok környékbeli embert segített ki betegségéből. Gyuri bácsi tőle ismerte meg az erdőn-mezőn fellelhető gyógynövényeket és azok kedvező hatásait. A családban generációkon át továbbadott tudásnak és az elmúlt évtizedekben végzett munkájának köszönhetően Szabó Gyuri bácsi neve mára összeforrt a gyógynövényes gyógyítással.

2018-ban, amikor 90 éves lett elmondta, szerinte mi a hosszú élet receptjének összetevői: a természet szeretete, az örökös tenni akarás, az emberek iránti érdeklődés, na és persze a gyógynövények.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!