A 76 éves sportszakember márciusban közölte, hogy gyógyíthatatlan hasnyálmirigyrákban szenved. Többek között Wayne Rooney és David Beckham pályafutását is ő egyengette.


Elhunyt Sven-Goran Eriksson, az angol fociválogatott egykori szövetségi kapitánya, akinek neve összefonódott az úgynevezett „aranygenerációval” – David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney és Frank Lampard is a kezei alatt játszottak. A szomorú hírt a SkyNews közölte, miután Eriksson családja jelentette be a sportmenedzser halálát. A svéd szakember 76 éves volt, és hasnyálmirigyrákkal küzdött.

Bár számos klubcsapatot irányított karrierje során, egyik legnagyobb álma – hogy egyszer a Liverpoolnál dolgozzon – sosem vált valóra. Jürgen Klopp, a Liverpool nemrég távozott menedzsere viszont nem hagyta, hogy Eriksson a vágya teljesülése nélkül maradjon: felajánlotta, hogy egy napra átadja neki a csapatot. Eriksson így végül márciusban, egy Liverpool-Ajax gálameccsen, visszavonult játékosokkal ülhetett le a kispadra.

A svéd tréner életéről dokumentumfilm is készült, amely augusztus 23-án jelent meg. A filmben Eriksson bevallotta, hogy sokkolta a diagnózis, de fájdalmai nem voltak, ami valamelyest enyhítette a helyzetet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!