Hetvenöt éves korában meghalt Rocky Johnson, a pankráció egyik legismertebb alakja, Dwayne Johnson, A Szikla édesapja, jelentette be a WWE sportszövetség. Johnson a WWE Hírességek Csarnokának tagja volt, ahová fia, Dwayne Johnson iktatta be 2008-ban. Rocky Johnson nem csak A Szikla papájaként volt ismert, sőt: ő volt az első afroamerikai sportoló, aki a WWE kötelékében versenyezhetett, a The Soul Patrol csapatának tagja volt, a ringben Soul Man néven ismerték.


Veszteség minden WWE-rajongónak, Rocky Johnson határokat feszegető előadó volt.

- tweetelte Paul "Triple H" Levesque pankrétor, a WWE egyik vezetője.

A akandai Nova Scotiában született és nevelkedett Wade Douglas Bowles 1964-ben kezdte sportkarrierjét Torontóban és környékén, ekkor vette fel a Rocky Johnson nevet is, igazi sikerszériája azonban akkor kezdődött, amikor 1983-ban csatlakozott a WWE-hez. 1991-ig rendszeresen versenyzett, akkor visszavonult a meccsektől, pankrátori örökségét fia, Dwayne vitte tovább, aki 2008-ban maga iktatta be apját a WWE Hírességek Csarnokába.

EGykori sporttársa és jóbarátja, Brian Blair, akivel együtt jártak templomban a floridai Tampában, elmondta az AP-nek, hogy Johnson egy ideje egy meg nem nevezett betegségről panaszkodott, és egy ideje a templomban sem látták.

Azt hitte, influenzás vagy ilyesmi. Mondtam neki, hogy menjen orvoshoz, de azt mondta, jobban lesz hamarosan. Aztán nem jött templomba. Amikor újra beszéltünk, mondta, hogy nincs jól, és továbbra sem ment orvoshoz. Beszéltem Sheilával (Johnson feleségével - a szerk.), aki azt mondta, makacskodik. Otthon halt meg.

- mondta Blair az AP-nek. Rocky Johnson életéről már készül Jonathan és Justin Gajewski életrajzi filmje, Ring King címmel.

Kiemelt kép: Rob Kim/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!