Hetvenkilenc éves korában meghalt Richly Zsolt rajzfilmrendező - tudta meg az Infostart. A Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas kiváló művésznek és címzetes egyetemi tanárnak tévésorozatok, egész estés tévé- és mozifilmek, és gyerekműsorok egész sora került ki keze alól, többek között neki köszönhetjük A kockásfülű nyúl és Kíváncsi Fáncsi alakját is.


Grafikusművészként is alkotott, ifjúsági lapoknak készített illusztrációkat, de több mese diafilmre adaptálása, így a Lúdas Matyié is az ő nevéhez fűződik, de ő rajzolta A kiskakas gyémánt félkrajcárját is. A Magyar Iparművészeti Főiskolán - ami azóta MOME - 1987-ben kezdett tanítani, és szinte élete végéig meg is maradt az egyetem oktatói gárdájában, 2008-ban címzetes egyetemi tanár címet kapott az intézménytől. A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából Luther Márton életéről készített tízrészes filmet, a Luthert amit a magyaron kívül számos egyéb nyelven vetítettek szerte a világon.

Kiemelt képünkön: Richly Zsolt rajzfilmrendező és Marék Veronika író, grafikus, a népszerű rajzfilmsorozat, A kockásfülű nyúl szerzőpárosa az Országos Rajzfilmünnep sajtótájékoztatóján a budapesti Art Cinema moziban 2018. szeptember 26-án. Fotó: Soós Lajos / MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!