Az Országgyűlés honlapján azt írták, hogy Orosz Sándor az 1994. évi parlamenti választásokon szerzett mandátumot, Budapest 3. számú választókerületében.

2010-ig négy cikluson át volt az MSZP országgyűlési képviselője. Megbízatása alatt a Környezetvédelmi bizottság alelnöke, illetve a Mezőgazdasági bizottság elnöki tisztségét is betöltötte.

Képviselői munkája mellett jogászként is dolgozott és az agrárium szakértőjeként élethosszig tartó kötelék fűzte a mezőgazdasághoz.

Orosz Sándor 1956. május 12-én született Hajdúböszörményben, vályogvető édesapja tíz gyermekének egyikeként. Általános és középiskolai tanulmányait már Budapesten végezte.

1974-ben érettségizett a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Egy évig Moszkvában az IMO nemzetközi kapcsolatok szakán tanult, majd Budapesten elvégezte a jogi egyetemet. Az ügyvédi szakvizsga után mezőgazdassággal foglalkozó szercezetek, cégek jogásza volt.

Fiatalon is aktívan politizált, még egyetemistaként, 1978-ban lépett be a MSZMP-be, majd 1989 októberében átlépett az MSZP-be.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!