A Chandler Bing szerepében népszerűvé vált színészt Los Angeles-i otthonában a jakuzziban találták holtan. 54 éves volt.


Holtan találták a „Barátok közt” sztárját, Matthew Perryt Los Angeles-i otthonában egy pezsgőfürdőben szombaton – közölték a helyi hatóságok. Perry 54 éves volt.

Kábítószert nem találtak a helyszínen, a színész képviseletében egyelőre szintén nem nyilatkozott hivatalosan senki.

A Los Angeles-i rendőrség nyomozói vizsgálják a halálesetet. A halál okát a Los Angeles megyei halottkém egy későbbi időpontban állapítja meg.

Perryt leginkább a Jóbarátok című sitcom sorozatból ismerhetjük.

Gyerekszínészként kezdte, játszott a „Charles in Charge”-ban és a „Beverly Hills 90210”-ben, valamint River Phoenix mellett is megjelent már az „A Night in the Life of Jimmy Reardon” című filmben az 1980-as években és a 90-es évek elején.

1994-ben mutatták be az NBC-n, a sorozat hamarosan nagyon népszerű lett, Perryt és színésztársait, Jennifer Anistont, Courteney Coxot, Lisa Kudrow-t, Matt LeBlanc-t és David Schwimmert szinte egyik napról a másikra megasztárokká változtatta. A csúcson a sorozat több mint 50 millió nézőt tudott elérni; a végén pedig a szereplők már több mint 1 millió dollárt kerestek epizódonként.

Nem volt azonban az a pár év ilyen fáklyásmenet Perry számára. Nemrég jelent meg a színész memoárja, de korábban is nyilatkozott már a függőségéről:

Beszélt arról is, hogy volt olyan nap, amikor 55 Vicodint (a Doktor House-ból is jól ismert fájdalomcsillapítót) vett be, és 183 centije mellett mindössze 58 kilósra fogyott.

– mesélte a sztár a könnyeivel küzdve. Mint mondja, bár 30 millióan nézték hétről hétre a sorozatban, ő képtelen volt visszanézni magát, annyira sovány volt.

Egy időben szív- és légzéstámogatást segítő gépre kellett tenni, egészségügyi problémái annyira súlyosak voltak. „Öt ember került fel a gépre, négyen nem élték túl” – mesélte el élete drámai időszakát Perry.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!