Az amerikai színész és countryzenész Maui otthonában, a családja körében hunyt el szombaton. 88 éves volt.


88 évesen meghalt Kris Kristofferson ismert amerikai színész és countryzenész. A sztár Maui otthonában, családja körében hunyt el szombaton.

„Fájó szívvel osztjuk meg a hírt, hogy férjünk/apánk/nagyapánk, Kris Kristofferson szeptember 28-án, szombaton elhunyt.

- írta zenész családja a közleményükben, amit Kristofferson felesége, valamint nyolc gyermeke és hét unokája írt alá.

Kris Kristofferson 1936-ban született a texasi Brownsville-ben. Édesapja tábornok volt az Amerikai Légierőnél és a fiának is a katonai pályát szánta. A sztár akkor tett szert országos ismertségre, amikor amerikai futballban és atlétikában elért eredményei miatt a fényképe megjelent a Sports Illustrated című lapban.

Kristofferson is belépett a seregbe, helikopterpilótának képezték ki, és az 1960-as évek elején Nyugat-Németországban állomásozott. Innen visszatérve az Amerikai Egyesült Államokba megalapította első zenekarát. A hetvenes években azonban inkább a színészetre koncentrált. Szerepet kapott például a Szerelmes Blumeban, a Billy, a Kölyökben, majd 1976-ban Barbara Streisanddal közösen forgatták a Csillag születik című filmet. A nyolcvanas években kevesebb, a kilencvenes években viszont ismét több filmben szerepelt,

Azonban a zenének sem fordított hátat, munkásságát több díjjal, köztük öt Grammy-vel jutalmazták, 2004-ben pedig bekerült a Country Hírességek Csarnokába is. Legismertebb dalai közé tartozik a Me and Bobby McGee, a Sunday Morning Coming Down és a Help Me Make it Through the Night.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!