Az oktató a Magyar Televízió Repeta című műsorában népszerűsítette tantárgyát éveken át. 72 éves volt.


Meghalt Gerőcs László, matematikatanár, aki egykor a Magyar Televízió Repeta című műsorának alapítója és oszlopos tagja volt – szúrta ki fia, Gerőcs Péter író posztját a Telex.

Gerőcs László Budapesten született 1952-ben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematika–fizika szakán végzett 1975-ben. 1981-ben doktori címet szerzett a magasabb rendű lineáris rekurzív sorozatok vizsgálatainál elért eredményeivel.

A Trefort Gimnáziumban tanított, ahonnan néhány éve nyugdíjba vonult, de ezután Korrepeta néven indított felkészítő sorozatot a matematikaérettségire. Az utóbbi években az Indexen, majd a Telexen segített megoldani az aktuális matematikaérettségi feladatait.

Hétfő délután egy Facebook-posztban Vitézy Dávid arra szólította fel az illetékeseket: legyen Budapest díszpolgára a néhai oktató. „Gerőcs László egy teljes generációhoz hozta közelebb a matematikát. Amit az iskolában nem tudtunk vagy akartunk megtanulni, azt ő magyarázta el nekünk délutánonként a tévé képernyőin keresztül, mára legendává vált Repeta című műsorával” – írja indoklásában a volt főpolgármester-helyettes.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!