Minden szülő rémálma történt meg egy nővel, aki holtan találta kisfiát egy etetés után, melynek során a nő elaludt. A Metro oldalán megjelent történetükből kiderül, hogy a kisfiút arccal lefelé fekve találta meg ébredés után.

A kis Harry-t azonnal a helyi Cumbria Furness Kórházba szállították, de hamarosan halottnak nyilvánították az orvosok.

A gyereket a térdére tette, majd etetni kezdte - mondta el a nő a helyi bíróságon. Hozzátette, hogy

elaludt és mire felébredt, Harryt lefelé fordulva találta. A nő felnőtt fia, Thomas hívta a segélyhívót.

Ez a kismama állítása, ám a kicsi halálával kapcsolatban a szakértők mást feltételeznek. Dr. Alison Armor patológus szerint egy felnőtt aludhatott a gyereken, ez vezetett a tragédiához. Kollégája, dr. Jo McPartland, gyermekorvos és patológus azonban nem egészen ért egyet a feltételezéssel, szerinte a halál oka egyértelműen nem megállapítható.

Dr. Nicholas Shaw halottkém szintén arra a következtetésre jutott, hogy

Harry halálát az okozta, hogy egy felnőttel együtt aludt.

Dr. Shaw később így kommentálta az esetet:

"Nem hibáztatom Joanne-t. Fárasztó napja volt, etette a babát és elaludt. Ha nem így lett volna, biztos vagyok benne, hogy visszatette volna a kiságyába. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a csecsemők ne aludjanak a felnőttekkel. Ki kell őket hozni a kiságyból, leülni egy székre etetéshez, majd visszatenni a gyermekágyba. Ezt a következtetést kell újra levonnunk ebből a nagyon szomorú esetből – mondta a szakember kiemelve, hogy a tesztek azt mutatták, hogy Marwood asszonynak nem volt alkohol, vagy kábítószere a szervezetében Harry halála idején.