A pennsylvaniai csecsemőt illóolajokkal és teakeverékekkel próbálták megmenteni egy sikertelen otthonszülés után.


Rohamrendőröknek kellett kivonulniuk egy pennsylvaniai család otthonához a fagyos téli időben – közölte a The Daily Beast portál az idén januári esetet. Mint kiderült, Amy és Drew Hoenigke háza sötét családi tragédiát rejtett.

A hatóság emberei a párt sörözve találták a kanapéjukon. Kétéves kislányuk egy laptopon ült egy kisasztalon, újszülött fiuk, Mahko azonban már halott volt, az emeleti szobában találták meg.

Mint kiderült, a kisfiú január 14-én született, ám nem volt teljesen egészséges. A gyerek holtteste az emeleten volt a szülők hálószobájában, egy fából készült kosárban, takaróba bugyolálva, kötött sapkával a fején. A rendőrség közlése szerint a teste mellett egy tartályt is találtak, benne elégett gyógynövények maradványaival.

A földszinten egy fadobozra is rábukkantak, amit Drew épített fiának koporsó gyanánt. Állítása szerint abban akarta eltemetni a csecsemőt, de a talaj túl fagyos volt.

A tanúvallomásokból kiderült, hogy Amy otthon szülte meg a kisfiút férje és egy barátjuk társaságában. Ám komplikációk merültek fel, az anya pedig illóolajokkal és teával próbálta meg életben tartani. Emellett egy „légzőpalackot” is készítettek a gyereknek vizespalackból és szívószálból.

Végül Mahko január 17-én kora reggel halt meg, miután édesanyja saját bevallása szerint ismételten nehezen kapott levegőt, és gyakran ernyedt és kék lett. Drew a rendőröknek elmondta, azért nem hívtak orvost a gyerekhez, mert nem bíznak az orvostudományban, és kétéves lányukat, Hettist és féltették a hatóságoktól. Kiderült ugyanis, hogy nagyobbik gyereküknek semmilyen oltása nincs, ráadásul addig még csak születési anyakönyvi kivonata sem volt.

– vallotta be a megtört apa a The Daily Beastnek.

A pennsylvaniai főügyészség azóta vádat emelt a szülők ellen gondatlan veszélyeztetés és halált okozó súlyos testi sértés és elhanyagolás vádjával. Az ügyészek kiemelték, hogy bár a szülők minden esetben szabadon dönthetnek, hogy nem veszik igénybe a mainsrteam orvosi kezeléseket, ám hitüket háttérbe kell szorítanuk, ha gyerekük közvetlen életveszélybe kerül. A vizsgálatok során az is kiderült, nem Mahko volt az első baba, akit a pár elveszített. Évekkel korábban egy halott csecsemőt már eltemettek Amy szülőháza mögött.

Azóta a Hoenigkééket 150 ezer dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de az új évben több bírósági meghallgatás is vár még rájuk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!