A New York-i Egyetem orvosának halálát anafilaxiás sokk okozta. Hiába kérte dió- és tejmentesen a vacsorát, a Disney éttermében nem figyeltek oda.


Meghalt a New York-i Egyetem egyik orvosa, miután a floridai Disney World egyik vendéglőjében vacsorázott, írja a New York Post. Kanokporn Tangsuan azután lett rosszul még október 5-én, hogy a Raglan Road ír kocsma és étterem felszolgálója biztosította arról: a kiválasztott étel dió- és tejmentes.

A nő férje, Jeffrey Piccolo 19 oldalas keresetet nyújtott be a bíróságon, melyben azt írja, hogy az étterem személyzete leszögezte: nem okoz gondot számukra az allergénmentes ételek elkészítése. Ezután Tangsuan brokkolit, kukoricakását, kagylót és hagymakarikákat rendelt, majd a távozás után, a bevásárlóközpontban sétálva lett rosszul.

Az orvos betért a közeli Planet Hollywoodba, de ekkor már komoly légzési nehézségekkel küzdött, majd elájult. Az orvosszakértői vizsgálat kimutatta, hogy a nő anafilaxiás sokk következtében halt meg, mivel „a szervezetében magas volt a tejtermékek és a diófélék szintje”.

A férj szerint a Disney többek között azzal reklámozza szolgáltatásait, hogy parkjaiban kiemelt fontosságú az ételallergiás vendégek kezelése. A keresetben azt írja, hogy a Disney „elmulasztotta oktatni, kiképezni és/vagy utasítani az alkalmazottait”, hogy „meggyőződjenek arról, hogy az allergénmentesnek feltüntetett vagy allergénmentesen kért ételek valóban allergénmentesek”.

Piccolo a floridai törvények alapján 50 ezer dollárt meghaladó kártérítést követel, amit a lelki fájdalom és szenvedés, a jövedelemkiesés és a temetési költségek megtérítésével indokol.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!