Újabb sajnálatos tragédia történt az Egyesült Államokban, amire korábban sajnos több hasonló példa is volt. Ezúttal a Tennessee állambeli Knoxwille városában hagytak egy kisgyereket az autóban, aki az egyre forróbb utastérben meghalt - írja egy helyi portál, a Know News.

Az áldozat korát és nemét nem hozták nyilvánosságra, de a rendőrség közlése szerint egy kisgyerekről van szó.

Pénteken délután a város északi részén lévő Food City szupermarket parkolójában találtak rá egy kocsi hátsó ülésén. A rendőrök rögtön körülzárták az autót, mentők is érkeztek, akik megpróbálták újraéleszteni a kicsit, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyerek szülei, vagy azok, akik otthagyták a felhevült kocsiban, hol voltak ekkor, ahogy azt sem, hogy mennyi ideig lehetett ott az áldozat. Aznap viszont 32 fokos meleg volt Knoxville-ben, ezért az autóban akár 50 fok fölé is forrósodhatott a levegő akár 20 perc alatt.

"Fontos tudni, hogy milyen elképesztően fel tud hevülni egy autó, ha zárva van, és az ablakok fel vannak húzva. Az állatok és a gyerekek nagyon hamar rosszul lehetnek ilyen környezetben, ezért nem szabad őket sokáig bent hagyni. Mindig gondoljunk erre, mielőtt otthagyjuk az autónkat. Ellenőrizzük a hátsó üléseket, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem hagyjuk ott a gyereket vagy a háziállatunkat"

- figyelmeztetett a knoxville-i rendőrség szóvivője.

Sorra történnek ilyen megelőzhető tragédiák világszerte, de az utóbbi időben főként az Egyesült Államokban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egész világot megrázta annak a kb. 1 éves New York-i ikerpárnak a halála, akiket az édesapjuk magával vitt a munkahelyére, de megfeledkezett róluk, amikor kiszállt a kocsijából és bement dolgozni, így majdnem egy teljes munkaidőre bennhagyta őket az autóban. Sajnos későn kapcsolt, mert mire eszébe jutottak az ikrek, már nem lehetett megmenteni az életüket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>