Megfőtt egy hároméves kislány a tűző napon hagyott autóban, 15 hónapos testvére életéért jelenleg is küzdenek az orvosok. A két gyermek egyelőre tisztázatlan körülmények közt ragadt bent az autóban, édesanyjuk eközben a házban szundított - írja a Daily Mail.

Az arkansasi rendőrséget maga az édesanya értesítette, miután felébredve nem találta sehol a gyerekeket. A kiérkező hatóságok megkezdték a keresést, és nem sokkal később meg is találták a két eszméletlen állapotban levő kisgyereket az édesanya autójában, ami a ház előtt parkolt.

A hároméves Laykn életét már nem tudták megmenteni, a kórházban halottá nyilvánították. Húga, a 15 hónapos Olivia jelenleg stabil de kritikus állapotban fekszik az intenzív osztályon.

A nagyobb testvér halálának okát boncolás fogja pontosítani, ám valószínűsítik, hogy a hőség idézte elő.

Az időjárás szerint aznap 35 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála Booneville-ben, ilyen hőségnél 30 perc után az autóban több mint 50 fok is lehet. Az ABC által megkérdezett orvos szerint a gyerekek teste három-ötször gyorsabban melegszik fel, mint egy felnőtté, éppen ezért sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a felnőttek. Az orvos azt a kételyt is eloszltatta, hogy hiába van kicsit lehúzva az ablak, akkoris ugyanolyan gyorsan kritikussá válhat a helyzet.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés