Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nem akármilyen hír sokkolta a webes újságok olvasóit: egy 9 esztendős brit kislány életét vesztette, miután megevett egy közönséges fagylaltot. A gyerekek milliói által kedvelt és fogyasztott édesség allergiás reakciót váltott ki a kislány szervezetében, ami utólag a halálához vezetett…

A kislány épp egy spanyolországi nyaraláson volt a szüleivel, amikor egyre rosszabbul és rosszabbul érezte magát. Az eset pár héttel ezelőtt történt. A szülők a Costa del Sol-i sürgősségire siettek a gyermekkel, ahonnan azonnal átszállították a kislányt egy malagai gyerekkórházba. Az állapota akkor már válságos volt. Bármennyire is igyekeztek orvosolni a helyzetet, az életét sajnos nem tudták megmenteni.

Mégis hogy lehet meghalni egy fagylalttól?!

A desszert, melyet a kislány választott, dióból és tejből készült - olyan összetevőkből, melyekre a csöppség állítólag allergiás volt. Ahogy a termék a szervezetébe került, anafilaxiás sokkot okozott. Hiába avatkoztak be rekord idő alatt az orvosok, semmit sem tehettek annak érdekében, hogy megmentsék az életét.

A halál beállta után, a szakértők elvégezték a boncolást, ám annak eredményét nem tették publikussá, hiszen azt tiltják a spanyol törvények. Az allergiás reakció ugyanis csak alapos gyanú volt, de nem a konkrét diagnózis, ami a brit kislány halálához vezetett. Merthogy felmerül a kérdés: ha allergiás lett volna a gyermek, a szülei simán hagyták volna, hogy diót meg tejet egyen? Illetve, hogy 9 éves koráig sosem fogyasztott diófélét vagy tejet az a kislány, hogy eddig nem merült fel nála az allergiás reakció gyanúja? Kissé hihetetlen, nem igaz?

Az esetet a Sevillai Toxikológiai Intézet vizsgálja, hogy kizárja vagy éppen megerősítse annak minden lehetőségét, hogy a fagylalt volt a 9 éves gyermek halálának az okozója.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!