Csütörtökön szenvedett fejsérülést, mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, ahol azonban már nem tudtak segíteni rajta.


Belehalt sérüléseibe a 18 éves svájci kerékpáros, aki bukás után súlyos fejsérülést szenvedett a Zürichben zajló országúti világbajnokságon, a juniorok csütörtöki mezőnyversenyében.

A 18 esztendős Muriel Furrer egyelőre ismeretlen okok miatt esett nagyot, balesete után mentőhelikopterrel szállították kórházba. Műtéten is átesett, azonban szervezete feladta a harcot – írta a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) híre alapján az Index.

„Muriel Furrer halálával a nemzetközi kerékpáros közösség elveszített egy versenyzőt, aki előtt fényes jövő állt. A 18 éves versenyző tegnap, szeptember 26-án, csütörtökön nagyot esett a női junior országúti versenyen, és súlyos fejsérülést szenvedett. Helikopterrel kórházba szállították, kritikus állapotban volt, sajnos azonban Zürichi Egyetemi Kórházban ma elhunyt. Az UCI és a 2024-es UCI országúti és parakerékpáros országúti világbajnokság szervező bizottsága őszinte részvétét fejezi ki Muriel Furrer családjának, barátainak és Svájci Kerékpáros Szövetségének” – olvasható az UCI honlapján.

Muriel Furrer bő egy éven belül a második svájci országúti kerékpáros, aki életét vesztette. Tavaly Gino Mader a svájci körverseny ötödik szakaszán esett szakadékba.

A szervezők közlése szerint a vb-t – az elhunyt családjával egyetértésben – folytatják.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!