Hat napig feküdt kómában a lélegeztetőgépre kötve Jacob Stevens, mielőtt meghalt.


Belehalt egy amerikai kisfiú, hogy megpróbálta teljesíteni a TikTokon terjedő életveszélyes Benadryl-kihívást, írja a Mirror. A 13 éves Jacob Stevens hat napig feküdt eszméletlenül, lélegeztetőgépre kötve a kórházban, mielőtt meghalt.

Az antihisztamin tartalmú Benadryl az allergia, az álmatlanság és a megfázás tüneteinek enyhítésére használt gyógyszer. A TikTokon terjedő kihívás során a vény nélkül kapható gyógyszerből nagy mennyiséget vesznek be az emberek, amitől hallucinálni kezdenek.

Amikor Jacob Stevens elhatározta, hogy részt vesz a kihívásban, barátai is náluk voltak, és közben filmezték a kisfiút. Az ohiói gyerek azonban hirtelen rohamot kapott, majd kórházba szállították.

Az orvosok elmondták a szülőknek, hogy Jacobot lélegeztetőgépre kötötték, de olyan állapotban van, hogy nagy valósínűséggel soha nem tér már magához. Végül hat nappal később döntöttek a készülék lekapcsolásáról.

A TikTok részvétét fejezte ki a történtek miatt. A lapnak eljutatott közleményben kifejtették, hogy szigorúan tiltják és eltávolítják a veszélyes viselkedést népszerűsítő tartalmakat, mert a közösség biztonságát tartják elsődleges szempontnak. Ennek érdekében 40 ezer fős biztonsági csapat fésüli át az oldalt a veszélyes tartalmakra vadászva.

Az elhunyt kisfiú szülei arra figyelmeztetik a többi családot, hogy mindig legyenek résen, és ellenőrizzék a gyerekek telefonjait. Az amerikai törvényhozók közben azt sürgetik, hogy a közösségi oldalakon vezessenek be szigorúbb korhatár-besorolást.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!