A színész, rendező, volt profi amerikaifutball-játékos 76 éves volt.


Elhunyt Carl Weathers amerikai színész, televíziós rendező és producer, valamint visszavonult profi amerikaifutball-játékos. 76 éves volt - írja az RTL.hu.

A színész amerikai focistaként kezdte, játszott az NFL-ben is, csak ezután tért át a színészi pályára.

Egyik legismertebb szerepe volt az Apollo Creed a Rocky-filmekben, valamint Dillon a Ragadozó és Jericho Jackson a Jackson, a vadállat című akciófilmekben, de szerepelt a Happy, a flúgos golfos, a Sátánka – Pokoli poronty című vígjátékokban is.

Sorozatokban is szerepelt, feltűnt a Starsky és Hutch, Barnaby Jones, San Francisco utcáin, Az utca törvénye filmekben is. Az ítélet: család című vígjáték-sorozatban önmaga paródiáját játszotta. Majd Greef Kargaként láthatta a közönség A Mandalóri című, Star Wars-univerzumban játszódó televíziós sorozatban.

A színész Los Angeles-i otthonában hunyt el, 2024. február 1-én. Családja közleménye szerint: „Békésen halt meg álmában. Carl kivételes ember volt. Maradandót alkotott a filmekben, televízióban, művészetekben és sportban, generációk ismerték el munkáját világszerte. Szeretett testvér, apa, nagypapa, társ és barát volt”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!