A televíziós szerkesztő-műsorvezető 71 éves volt.


Meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró.

Diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el dolgozni, előbb gyakornokként, majd szerkesztő-műsorvezetőként. Innentől szinte folyamatosan a médiában maradt. Baló közéleti-politikai műsorokat is vezetett a köztévén és kereskedelmi csatornákon. Dolgozott a Híradó, az Aktuális, a Záróra, A Hét, Az Este, a Szólás Szabadsága és a Magyarul Balóval című műsorokban.

Év elején, egyik esti műsora végén jelentette be, hogy betegsége miatt szünetelteti műsorát az RTL Klub.

"Négy évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük" - ezzel és így búcsúzott a nézőktől utolsó műsorában a televíziós.

Baló Györgyöt 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

A család közleményében azt írta: Baló György méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. Temetéséről később intézkednek - tették hozzá.

Baló György 71 éves volt.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!