A férfi felesége, fia, lánya és unokája is életét vesztette a légicsapásban. A hírtelevízió szerint olyan helyen is támadás történt, amit az izraeli hadsereg korábban biztonságosnak nyilvánított.


Wael Dahdúh, az Al-Dzsazíra gázai irodavezetője elvesztette családját egy izraeli légicsapásban – számol be róla az arab hírtelevízió.

A csatornán sugárzott felvételeken látni, ahogy a férfi belép Deir el-Balah-i Al-Aksza mártírok kórházába, ahol meglátja feleségét és rokonait a halottasházban.

Az irodavezető fia, Mahmud 15 éves volt, apjához hasonlóan újságírónak készült. Ő is elhunyt a támadásban.

– nyilatkozta a kétségbeesett Dahdúh a televíziónak.

Hozzátette: „Kétségeink voltak afelől, hogy az izraeli megszállás büntetés nélkül elengedi ezeket az embereket. És sajnos megtörtént, amitől féltünk. Ez az a 'biztonságos' terület, amelyről a megszálló hadsereg beszélt.”

Dahdouh unokáját, Adamot két órával a felvételek után nyilvánították halottnak.

Az Al-Dzsazíra információi szerint Dahdouh egyik fia, Yehia a fején sérült meg, az orvosoknak sürgősségi beavatkozást kellett végrehajtaniuk. A kórházi káoszban az orvosok végül egy folyosón, nem sebészeti tűvel és cérnával varrták össze a fejét.

„Az izraeli megszálló erők válogatás nélküli támadása [Dahdouh] feleségének, fiának és lányának tragikus elvesztéséhez vezetett, míg családja többi tagja a romok alatt fekszik” – írta közleményében az Al Jazzera Media Network.

Youmna el-Szaed, a csatorna gázai tudósítója úgy nyilatkozott:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!