Szomorú hírt közölt a csungkingi állatkert, meghalt Hszinhszing, a 38 éves nőstény panda. Ő volt a világ legidősebb, fogságban tartott óriáspandája Kínában - írja a DailyMail.

Az állat októberben kezdett betegeskedni, nem volt étvágya, nehezen vett levegőt, köhögött és emésztési gondjai is voltak. Szakemberek fogtak össze, hogy megmentsék, de a panda december 8-án elpusztult.

A vizsgálatok alapján kiderült, hogy több problémája is volt. Idős kora mellett több szerve is elégtelenül működött már, amiatt fehérje szintje nem volt megfelelő és vérszegénységben is szenvedett. A halálát végül egy fertőzés okozta, amely a gyomrát és a tüdejét támadta meg. A szakemberek szerint a panda életkora alapján annyit élt, mintha egy ember 110 évet élt volna meg.

Hszinhszing Szecsuan tartomány vadonjában született 1982-ben. Egy éves volt, mikor az állatkertbe került. Itt egy 150 pandából álló nagy pandacsalád matriarchája lett. Utódai a világ több pontjára is elkerültek, többek között az Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba is.

hirdetés



hirdetés