Elütötte egy autó Juan Carritót, a barnamedvét, aki sokszor ment be a városba pár finom falatért.


Juan Carrito hároméves medve volt, amikor elpusztult a Castel di Sangro városához közel történt balesetben. A maci jórészt a síparadicsomként is ismert Roccaraso kisvárosban garázdálkodott, ahol például 2021 végén jóízűen elfogyasztott egy adag frissen sült sütit, miután betört a helyi pékségbe, ekkortól vált ismertté - írta meg a Guardian.

Máskor észrevették, hogy a helyi kútból vizet kortyolgat, és sokszor este ott maradt aludni egyet a fenyőfák alatt. Aztán elindult hátrahagyott pizzákra, szendvicsekre és egyebekre is vadászott, kukákban turkált, és kissé el is szemtelenedett, egészen megszokva az emberek közelségét. Épp ezért kétszer is megpróbálták visszatelepíteni a vadonba.

A hír még a politikusokat is megszólalásra késztette:

Van arra is magyarázat, miért nem félt az emberektől. Carrito egyike volt annak a négy kölyöknek, amely egy Amarena nevű medvétől született. Olyan ritka volt az esemény – a nőstény marzikánok átlagosan egy-három kölyköt hoznak világra –, hogy a család széles körben ismertté vált, és az egyik első falu, ahol Amarena és kölykei megjelentek, Carrito volt, innen a becenév.

Számuk a területen az elmúlt két évtizedben körülbelül 50-re csökkent, főként az illegális vadászat és amiatt, ami Juan Carrito halálát is okozta: az autóbalesetek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!