79 éves korában meghalt Sir Frank Williams, írja a BBC. Ő volt a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb csapatvezetője. A Williams bejelentése szerint szerint a pénteken kórházba szállított egykori csapatvezető vasárnap reggel családja körében hunyt el.

Az általa alapított és róla elnevezett Williams csapat a nyolcvanas-kilencvenes években dominálta az F1-et, az irányítása mellett a konstruktőrök között kilenc világbajnoki címet nyert, míg a versenyzői összesen hétszer nyerték meg a vb-t.

Frank Williams 1986-os autóbalesete miatt tolókocsiba kényszerült. Ő és a lánya, Claire 2020-ban szállt ki az autósportból, amikor amerikai befektetőknek adták el az istállót.

A Forma-1 külön videóval tisztelgett előtte az 50. F1-es szezonja kapcsán:

A sportágunk óriása volt ő, a legnehezebb kihívásokon is túljutott az életben, minden nap a győzelemért harcolt a pályán és azon kívül is

- méltatta a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali Williamset.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!