A nagymamának tűnt fel, hogy a kislány rosszul van, ruházata piszkos és testén sérülések vannak. A gyerek pedig elmondta neki, mi történt.


Tíz évre ítélt a Miskolci Törvényszék egy apát, aki megerőszakolta kilencéves gyerekét.

Homa-Hajdu Eszter, a törvényszék szóvivője szerint 2021 áprilisában az édesanya arra kérte a külön háztartásban élő vádlottat, hogy vigye el gyermeküket a közeli településen lévő iskolába. A férfi a gyermekkel kerékpárral indult el, azonban az intézményben a kislányt betegsége miatt nem fogadták, így hazaindultak.

Hazaérkezésük után a nagymama észlelte, hogy a kislány rosszul van, ruházata piszkos és testén sérülések vannak. A nagyszülő kérdésére pedig a gyerek beszámolt a vele történtekről.

A törvényszék közleménye szerint a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt ítélték el.

Emellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A közlemény szerint törvényszék megállapította, hogy

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!