Az agresszív férfi azzal fenyegette a gyerekeit, hogy ha nem teszik meg amit mond, akkor elzavarja őket otthonról. A férfit első fokon 18 évre, a nőt pedig 9 évre ítélték.


Az ügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak az apának és anyának, akik éveken keresztül testileg és lelkileg is bántalmazták gyermekeiket, szexuálisan zaklatták őket - derül ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdai közleményéből.

A pár 2019 augusztusában költözött Szerbiából Magyarországra. Házasságukból öt gyerek született, akiket fizikailag és érzelmileg is elhanyagoltak. A férfi többször rávette a feleségét, hogy kutyájukkal közösüljön, és az aktusokról felvételt is készített. Emellett

A férfi a 16 éves lányát is megpróbálta molesztálni, a 11 éves fiát pedig arra kényszerítette, hogy az anyjával közösüljön.

Az ügyészség közleménye szerint az anya kezdetben tiltakozott, de végül mindenben közreműködött a férjével. Az agresszív férfi a gyerekeit azzal fenyegette, hogy ha nem teszik meg amit mond, megveri, elzavarja őket otthonról. A nő tudott a férje viselkedéséről, de passzív maradt, nem fordult hatósághoz, nem védte meg a gyerekeit.

A Győri Törvényszék

Emellett mindkettőjüket véglegesen eltiltották bármely olyan foglalkozástól, ahol tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végeznék. Szülői felügyeleti jogukat három, még kiskorú gyermekük vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak büntetésének a súlyosítása, a férfi és a védője enyhítés, a nő és a védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan eltérő minősítés és enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!