A kollegák azt mondták a bicskei gyermekotthon elítélt igazgatójáról 2011-ben, hogy van egy sajátos gesztusnyelve, ami szerintük a „gyerekek szeretetigényének kielégítését” szolgálja.


Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön jelentette be, hogy elkészült a főváros jelentése, amelyet ő maga rendelt el a bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt volt igazgatójának korábbi fővárosi kitüntetése miatt.

A gyermekotthonban történtek miatt a főváros belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, megfelelően kezelte-e az ügyet 2011-ben az akkori városvezetés.

A jelentés szerint az első bejelentéseket komolyan vették, a szükséges körben szakértőket vettek igénybe és „kifejezetten próbálták előmozdítani az ügy kivizsgálását”. Ez az állítás kissé meglepő, hiszen a Népszavának az akkori intézkedésekről nyilatkozó gyermekvédelmi osztályvezető, Csókay László azt mondta:

A Népszava most részletezte a jelentést, amely szerint az osztályvezető és szakreferense találkozott a bicskei gyermekotthon négy igazgató-helyetteséből hárommal. Ők „egyértelműen kiálltak az igazgató mellett” és elítélték „a minden alapot nélkülöző, aljas támadást, amit egyéni érdekek és sérelmek motiválhattak” szerintük.

Azt ugyan elismerték, hogy az igazgatónak

A lap szerint az érintett gyerekek szavahihetőségét kétségesnek tartották, a bejelentést tevőket szerintük az egyéni bosszúvágy fűthette. A bejelentést tevő nevelőket, illetve a gyerekeket senki nem kérdezte.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!