Hidegrázós felvétel az emberi felelőtlenségről.


Kis híján tragédiát rögzített egy vonat feldélzeti kamerája az Egyesült Királyságban - írja az RTL.hu a cheshire-live.co.uk alapján.

Az eset a cheshire-i állomáson történt. Egy férfi figyelmen kívül hagyva a jelzőlámpákat, átszaladt a vonatsíneken. Pedig a nagysebességű vonat már érkezett és alig tudott fékezni, hogy megmentse a szabálytalanul közlekedő életét.

A Network Rail és az Avanti West Coast szerint piros figyelmeztető lámpa világított. A vasúti személyzet vezetői szerint az egyik legveszélyesebb helyzet volt ez, amit valaha láttak. A vonatok ezen szakaszon akár a 200 kilométer/órás sebességet is elérhetik.

Lucy Jordan, a Network Rail északnyugati biztonsági vezetője elárulta, hogy amikor ilyen felvételeket lát, mindig levegőért kapkod.

– mondta.

"Fontos, hogy a Network Rail megossza ezt a videót, hogy másoknak is erőteljes figyelmeztetést adjon, és emlékeztesse őket a vasúti átjárókra vonatkozó szabályainkra. Nem számít, hogy mennyire jól ismeri valaki az átjárót, mindenkinek be kell tartania a kihelyezett jelzéseket. Ha van figyelmeztető lámpa, mindig álljanak meg, amikor pirosat mutat: egyszerűen nem éri meg a kockázatot" – tette hozzá.

VIDEÓ: Az esetről


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!