Az ismert influenszer, Osváth Zsolt, aki az egyik fő szervezője volt a kegyelmi botrány után szerveződött tüntetésnek, most arról beszélt, hogy a nevelőotthonban ő is borzasztó dolgokat élt át.


Osváth Zsolt állami gondozásban nőtt fel, és amikor jelezte az igazgatónak, hogy az egyik társát elcsábította egy nevelő, nem hitte neki. Azt mondták rá, hogy bolond és hallucinál.

„Csak két dologra emlékszem. Az egyik, hogy annyira be voltam gyógyszerezve, hogy fel sem tudtam ülni, mert azt éreztem, hogy annyira húz az ágy, hogy semmi erőm nem volt ellenállni neki. A másik emlékem pedig az, hogy egy Elvíra nevű nő végig fel-alá mászkált és az Eötvös Loránd Tudományegyetem valamiféle indulóját szavalta megállás nélkül újra és újra” – emlékezett vissza az influenszer.

Később bebizonyosodott a férfi igaza, ugyanis a 28 éves nevelőnek és az akkor 16 éves lánynak két évvel később gyereke született és azóta is együtt vannak.

„Egy-egy ilyen történet, mint a kegyelmi botrány vagy amikor ilyet hall az ember, nagyon komoly és mély sebeket tud feltépni. Én túlélem, mert hozzászoktam életem során, hogy fel kell dolgozzak nagy traumákat is, de sokakban ez hihetetlen nagy károkat tud okozni.

A kapcsolatainkra, az egészségünkre, a mentális és lelki folyamatainkra mind-mind hatással vannak ezek a borzalmas élmények, és ez szélsőséges esetben tragikus végkimenetelű is lehet” – mondta Osváth Zsolt a Blikknek.

A Hősök terén tartott tüntetés kapcsán korábban írtunk arról, hogy Osváth Zsolt szerint ez a kilenc tartalomgyártó azért tudott megmozgatni ennyi embert, mert közéleti kérdésekben hitelesek a követőik előtt és korábban is kifejtették véleményüket társadalmi kérdésekben. Osváth elárulta: a szervezőkkel a megmozdulás után megbeszélést tartottak, egyelőre azonban még nem tudják, mi lesz a következő lépés. Érzik a közéleti szerepvállalással járó felelősséget, és tudják, nagyon sokan bíznak bennük, amire igyekeznek rászolgálni.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!