Nagy László ellen július elején kezdeményezett fegyelmi eljárást a Pick Szeged klubvezetése. Azt állította, Nagy megsértette a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai Kódexének (6)/(d) pontját azzal, hogy a szegediek élő szerződéssel rendelkező játékosát, Bodó Richárdot megkérdőjelezhető módon és időpontban, a bajnoki döntő előtti napon csábította Veszprémbe. Ez súlyosan etikátlan, és mindezt be is tudják bizonyítani.

Bő egy hónap csend után szerdán arról számoltunk be, hogy a jelenleg a Telekom Veszprém sportigazgatójaként dolgozó és a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöki posztját is betöltő sportvezető ügyében a szövetség fegyelmi bizottsága az augusztus 23-án történt tárgyalás, illetve az ott meghallgatott tanúvallomások figyelembe vételével felmentette, és megállapította, a korábbi 209-szeres magyar válogatott átlövő nem követett el fegyelmi vétséget, de kötelezettségszegést sem.

Kapcsolódó

Nagy Lászlót felmentette a kéziszövetség fegyelmi bizottsága

A jelenleg a Telekom Veszprém sportigazgatójaként dolgozó korábbi 209-szeres magyar válogatott átlövő ellen a nagy rivális Szeged kezdeményezett fegyelmi eljárást.

A szerkesztőségünk birtokába jutott információk szerint a szövetség azért mentette fel Nagyot a vádak alól, mert a meghallgatásán úgy nyilatkozott, azon túl, hogy a mai napig nem tett konkrét ajánlatot Bodó szerződtetésére, nem gondolja, hogy korábbi válogatott csapattársának, szobatársának küldött egy mondatos üzenetével bárkit megsértett, vagy etikátlan magatartást tanúsított volna, ezért a felelősségét nem ismerte el.

De a két másik koronatanú sem értett minden téren egyet saját klubja, a Pick Szeged feljelentésével.

Úgy tudjuk, a tárgyalásról készült jegyzőkönyvben azt rögzítette a fegyelmi tanács, hogy Bodó Richárd úgy fogalmazott:

  • nem érezte, hogy Nagy üzenete megzavarta volna a második bajnoki döntő előtt,
  • de azt sem érezte, hogy bármilyen hatalmával vagy népszerűségével visszaélt volna.
  • nem tartotta etikátlannak vagy méltánytalannak Nagy László eljárását sem magával, sem a klubjával, a Pick Szegeddel szemben.
  • sőt, kifejezetten kérte, hogy dr. Szűcs Ernő Péter szegedi klubelnök fejezze be az eljárást, mert ő nem szeretne médiabalhét ebből az ügyből.

Az MKSZ fegyelmi testülete Bodó nyilatkozatát perdöntőnek találta. Megállapította, hogy

a Pick Szeged részéről Kiss Bence cégvezető csak a nevét adta az eljáráshoz, a feljelentés mögött gyakorlatilag Dr. Szűcs Ernő Péter klubelnök áll.

Kiss a meghallgatáson ugyanis úgy nyilatkozott:

  • a feljelentést és annak kiegészítését nem ő készítette, ő csak aláírta Dr. Szűcs Ernő Péter kérésére.
  • jobban örült volna, ha nem kap ekkora visszhangot az eset, inkább személyesen kezelte volna a konfliktust,
  • és nem tud állást foglalni abban a kérdésben, hogy Nagy László etikátlan magatartást tanúsított vagy sem.

Megkérdeztük Dr. Szűcs Ernő Pétert, hogy mit gondol minderről. A szegedi klubelnök telefonos megkeresésünkre azt felelte:

Ahogy normális országban nem illik egy bíróság ítéletét minősíteni, úgy az Fegyelmi Bizottság határozatát sem szeretném. Részünkről az ügyet lezártnak tekintjük.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!