Bár kokain is volt a szervezetében, a halál oka egyértelműen anafilaxiás sokk. Egyelőre nem tisztázott, hogy a halálos allergiás reakció kapcsolatos-e az élelmiszerekkel vagy sem.


Az anafilaxiás sokkhoz vezető allergiás reakciót nevezték meg a Food Network ikonja, Michael Chiarello halálának hivatalos okaként, írta meg a New York Post.

Chiarello a Food Network, és a PBS műsorainak is házigazdája volt, ezenkívül olyan műsorokban szerepelt, mint a „Top Chef”, a „Top Chef Masters” és a „The Next Iron Chef”. 2005-ben Daytime Emmy-díjat nyert a Food Network "Easy Entertaining with Michael Chiarello" című műsorának kiemelkedő szolgáltatási műsorvezetőjeként.

A Napa megyei halottkémi hivatal egyik forrása szerdán állítólag azt mondta a TMZ-nek, hogy a celeb séf

A bennfentes elmondta, hogy Chiarellót a múlt hónapban kórházba szállították, ahol sikeresen újraélesztették, de később meghalt hipoxiás-ischaemiás encephalopathiában, egy agyi diszfunkcióban, amelyet az oxigén és a véráramlás hiánya okozott.

Nem világos, hogy halálos allergiás reakciója az élelmiszerekkel kapcsolatos-e vagy sem. Chiarello szervezetében is volt kokain a halála idején, de nem kábítószer-túladagolásban halt meg a halottkémi hivatal szakértője szerint.

A séf október 7-én halt meg a kórházban, családja körében. 61 éves volt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!