Az új-zélandi pedagógusügyi panaszbizottság kedden megrovásban részesített egy tanárt, aki majdnem két évvel korábban ököllel megütött egy 13 éves diákot, aki azzal cikizte, hogy "olyan bajsza van, mint egy pedofilnak" - jelentette a helyi sajtó. Az eset még 2018 februárjában történt, egy iskolai rögbimérkőzés közben.

A döntésről szóló iratban szereplő leírás szerint a meg nem nevezett tanár épp lejött a pályáról, amikor a nézőként jelen lévő tanuló megjegyzést tett a férfi bajszára. A tanár ekkor odament hozzá, és megkérdezte, akar-e egy pofont, mire a gyerek, aki azt hitte, hogy a tanár csak viccel, rámutatott az arcára, és közölte, hogy "ide kérem".

A tanár ekkor ökölbe zárt kézzel megütötte, majd közölte vele, hogy "most már nem nevetsz".

A pedagógus ellen az eset után testi sértés vádjával indított eljárást a rendőrség, de végül nem született ellene ítélet. A tanár rögtön a történtek után levélben kért elnézést a diáktól, elismerve, hogy rosszat tett.

A tanár elmondása szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a gyerek a "pedofil bajsza" miatt cikizte őt, és végül elszakadt nála a cérna. Mint mondta, férfi tanárként nagyon nehezen viselte, hogy pedofilnak nevezték.

A panaszbizottság "súlyos visszaélésnek" ítélte az esetet, ami "teljesen elfogadhatatlan" egy tanártól, hiszen "rossz példát mutat a tanulónak", és emellett "nagyon súlyos fizikai következményekkel" is járhatott volna.

A tanárt 3398 új-zélandi dolláros, azaz nagyjából 680 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, és megrovásban részesítették, amit két éven át minden jövendőbeli munkaadójának be kell mutatnia.

Videón, ahogy 40-szer pofoz fel egy indiai tanárnő egy kisdiákot

Azért verte meg az osztály előtt a harmadikos fiút, mert a névsorolvasáskor nem állt fel, hogy jelezze, jelen van.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!