Egyetlen napot sem hiányzott munkahelyéről, de 27 év után csak kacatokat kapott a cégtől. Lánya viszont gyűjtést indított, ami nem várt sikerrel zárult.


A Burger King szakácsa, aki közel 30 éve soha nem hagyott ki egyetlen munkanapot sem, pitiáner ajándékot kapott munkáltatójától a hűségéért – azonban mégis megvásárolhatta első otthonát, adta hírül a New York Post. Ugyanis a megalázó ajándékról készített videófelvétel szétterjedt az interneten, és általa végül több mint 400 ezer dollárt gyűjtöttek a részére.

Ford 27 évig egyetlen munkanapot sem hagyott ki a gyorsétteremben, a lánc azonban egy hátizsákot ajándékozott neki mozijegygel, egy Starbucks csészével, valamint cukorka és csokoládé keverékével.

A videó, amelyen Ford kinyitja az ajándékait, vihart kavart az interneten.

„Semmilyen módon nem kérünk pénzt, és nem is várunk pénzt – írta Seryna Ford a GoFundMe-n 2022 júniusában –, de ha valaki úgy érzi, hogy mégis segít neki meglátogatni az unokáit, támogassa édesapámat.”

A család végül több mint 439 000 dollárt gyűjtött össze.

Ford azóta is ugyanannál a Burger Kingnél dolgozik a Las Vegas-i McCarran nemzetközi repülőtéren, igaz az út most egy órás ingázást jelent számára, de nem bánja, mert szeret vezetni.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a világon azért, amit értem tettek, soha nem gondoltam volna, hogy lehetséges számomra, hogy saját házam lehet egyszer” – tette hozzá Ford, miközben megmutatta új rezidenciáját.

„Most a gyerekeim és az unokáim részére is lett hely az otthonomban, így gyakrabban meglátogathatnak. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy részese volt ennek a csodának, és mindazért, amit értem tett, és továbbra is tesz értem minden nap” – mondta a lapnak.

Ford új otthona fedett elülső terasszal rendelkezik, ahonnan élvezheti a közeli hegyekre nyíló kilátást, valamint egy teljesen elkerített hátsó udvarral, ahol 2 fészer is található.

A szakács elmondta, hogy azt tervezi, hogy az adományozott pénz további részét új otthonának csinosítására fordítja, és lányának készpénzt ad a saját otthonára, a fennmaradó részt pedig nyugdíjas éveire tartalékolja.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!