Hideg éjszakák után a csúcshőmérsékletek ismét 25 fok körül alakulhatnak, sőt akár a 27-28 fokot is elérhetjük.


Hamarosan beköszönt az igazi ősz, a friss előrejelzések markáns és tartós lehűlést vetítenek előre - írja az Időkép.

Az elmúlt napokban kaptunk egy kis ízelítőt az őszből, a folytatásban azonban újra visszatér a nyárias idő a délről, délnyugatról érkező melegebb léghullámoknak köszönhetően. A csúcshőmérsékletek a hét második felében ismét 25 fok körül alakulhatnak, sőt akár a 27-28 fokot is elérhetjük.

Az ősz azonban nem adja fel, és a friss előrejelzésekből már látszik, hogy egy komolyabb, tartósabb lehűlés van készülőben. Hétvégén, jelen állás szerint vasárnap északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezhet meg esővel, széllel, záporokkal. A front mögött

így jövő héten a nappali maximumok bőven 20 fok alá csökkenhetnek és újabb fagyokat is hozhatnak az éjszakák.

Szerdán a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén már hosszabb napos időszakokra számíthatunk, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Délután 19-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön is marad a változóan felhős, napos idő, csapadék ezen a napon sem várható, viszont a reggel ismét többfelé párás, ködös lehet. Keleten élénk lehet a délnyugati szél. Tovább melegszik az idő,

a csúcshőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakok válthatják egymást, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből kisebb eső, futó zápor az ország északkeletii felén előfordulhat a nap első felében. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Délután 21-26 fokra van kilátás.

Szombaton napos, csapadékmentes idő ígérkezik. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Napközben 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő. Újabb esőfelhők vasárnap napközben érkezhetnek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!