James Harden győztes mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, a Brooklyn Nets ugyanis hét ponttal verte az Orlando Magicet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. A 31 éves szupersztár ráadásul fantasztikus teljesítménnyel vette ki a részét a diadalból, ugyanis 32 pontot dobott, 12 lepattanót szedett és 14 gólpasszt adott, azaz tripla duplával zárt.


Még egy játékos sem debütált legalább 30 pontos tripla-duplával az NBA-ben az ESPN statisztikái szerint.

Az együttes másik ásza, Kevin Durant, akivel 2009 és 2012 között csapattársak voltak az Oklahoma City Thundernél, 42 pontig jutott.

"Hihetetlen volt. Eleinte úgy éreztem, túljátsszuk a helyzeteket, hogy mindenki kényelmesen érezze magát az új felállásban. Aztán felvette a saját stílusát, és pontszerzésre törekedett. Ez megnyitotta az egész játékot mindannyiunk számára" - mondta az MTI cikke szerint Durant régi-új társáról, akit minden idők legnagyobb csereüzletében szerzett meg a Nets.

Harden előző csapata a Houston Rockets volt, ahol kivételezett helyzetben volt, teljesítették minden kérését, ám a rájátszásban többnyire várakozáson alul teljesített a csapat, míg a sztriptízbárokat előszeretettel látogató játékos a napokban közölte: nem elég jó a Rockets és menthetetlen a klub és közte kialakult helyzet. Ezt követően került Brooklynba egy négy csapatot érintő csere keretében.

NBA, alapszakasz

Miami Heat-Detroit Pistons 100-120
Toronto Raptors-Charlotte Hornets 116-113
Portland TrailBlazers-Atlanta Hawks 112 - 106
Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 106-104
Brooklyn Nets-Orlando Magic 122-115
San Antonio Spurs-Houston Rockets 103-91


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!