Az igazi siker az volna, ha a pedofil bűnsegédek nem járkálhatnának az utcán – ezt mondta Osváth Zsolt, a múlt pénteki tüntetés egyik főszervezője. „A tartalomgyártók még nem érték el a céljukat a tüntetéssel” – tette hozzá.


„Ha az a siker fokmérője, hogy ennyi embert utcára tudtunk szólítani, akkor a siker valóban hatalmas. Ha pedig az, hogy pedofilok, pedofil bűnsegédek továbbra is szabadon járkálhatnak az utcán, és olyan kegyelmi döntések születhetnek, amik egyáltalán nem átláthatók, és amikről így még csak nem is tudhatunk, akkor még nem értük el a sikert” – mondta Osváth Zsolt, a ZSHOWtime YouTube-csatorna házigazdája a 24.hu-nak.

Osváth Zsolt szerint ez a kilenc tartalomgyártó azért tudott megmozgatni ennyi embert, mert

Osváth elárulta: a szervezőkkel hétfőn megbeszélést tartottak, egyelőre azonban még nem tudják, mi lesz a következő lépés. Érzik a közéleti szerepvállalással járó felelősséget, és tudják, nagyon sokan bíznak bennük, amire igyekeznek rászolgálni.

A tartalomgyártó nyolc kollégájával szervezett civil tüntetést a kegyelmi botrány kapcsán és egy társadalmi kezdeményezést is indítottak. Az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) közreműködésével 25 millió forintot terveztek összegyűjteni egykori bántalmazott, hajléktalanságban élő fiatalok megsegítésére. Az összeg hétfőn már meghaladta a 200 millió forintot. A szervezők segítséget szeretnének nyújtani a gyermekbántalmazást elszenvedő áldozatoknak. A tervezett weboldal Instagram-fiókját mostanáig több mint 84 ezren követték be. A szervezők elindították a háromkérdés.hu-t is, amivel emlékeztetni kívánják az embereket az ügyre, nehogy a politikusok lesöpörjék a témát a napirendről.

Az előttünk álló héten több tüntetést is szerveznek különböző szereplők, civilek és pártok is. Az Egységes DiákfronEnnyi nem elég! El a kezekkel a gyerekektől! címmel hirdetett demonstrációt szerdán délután öttől a Szent Gellért térre. Vasárnap a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd tart közös tüntetést délután három órától a Kossuth téren, amellyel a közvetlen elnökválasztás bevezetését követelik a pártok.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!