Mint azt megírtuk, a törökszentmiklósi temető egyik félreeső részén vették észre a látogatók, hogy egy kenguru ül és nézelődik a bokrok között.

Azt nyugodtan megvárta, amíg közel érnek hozzá, csak ezután iszkolt el. Az esetet többen is látták, és volt, aki felvételt is készített róla.

Az állat egy magángyűjtőtől szökött meg, állítólag már több mint két hónapja él ott, a helyiek etetik őt.

hirdetés

Először egy budapesti állatvédő szervezet aktivistái mentek ki, hogy megpróbálják befogni, de ők már nem találkoztak vele. Both Zoltán, Magyarország egyetlen hivatásos vadállatbefogója viszont megtalálta november 8-án, befogni azonban egyelőre ő se tudta.

"Két méterre sikerült megközelíteni, de az erdős, rózsabokros terepviszonyok miatt pillanatok alatt eltűnik a sűrűben. Sajnos délután 4 óra körül fel kellett adnom, mivel besötétedett. És az időjárás se nekünk dolgozott, ugyanis szakadt az eső"

– meséli. Néhány képet és videót azért tudott készíteni róla:

Így etetik a helyiek a kengurut

Zoli mindenképp azt tervezi, hogy visszatér, mégpedig egy speciális élve fogó csapdával, ami most nem volt nála.

Ez tulajdonképpen egy nagy ketrec a belsejében étellel, amihez ha hozzáér az állat, becsapódik az ajtó mögötte. Azonban erre a célra egy nagyobb ketrecet kell gyártani, mivel a rókának való túl kicsi.

Az altatólövedék nem alternatíva, mivel nem hat azonnal, így nem lehet tudni, hol alszik el az állat, és ha nem találják meg, akár bele is halhat.

"Jó lenne, ha minél többen belátnák, hogy az állattartás felelősséggel jár! Sajnálattal tapasztalom, hogy Magyarországon lassan több kenguru ugrál, ha az idei nyárból indulok ki, mint őzike" – teszi hozzá.