A Kensington-palota megerősítette, hogy a hercegné hétfő reggel hazamehetett. Többen nyugtalanok amiatt, hogy nem vállalta fel a betegségét, szemben Károly királlyal, akit egyébként szintén hazaengedtek az orvosai.


Katalint január 16-án, kedden vitték korházba a The London Clinicbe, tervezett hasi műtétre, és azóta is a kórházban lábadozott.

A Kensington-palota szóvivője ma azt mondta:

A hercegi pár szeretne hatalmas köszönetet mondani a The London Clinic teljes csapatának, különösen az odaadó ápolószemélyzetnek a gondoskodásért. A család továbbra is hálás a jókívánságokért, amelyeket a világ minden tájáról kaptak".

Katalin személyi asszisztensét, Natasha Archert hétfő reggel látták elhajtani a Marylebone-i magánkórházból. Egy második autó követte a konvojban, annak a járműnek az első ülésén egy virágcsokrot láttak. A Kensington-palota megerősítette, hogy a hercegné ma reggel elhagyta a kórházat.

Többen nyugtalanok azonban amiatt, hogy még mindig nem derült ki, mi volt a rejtélyes ok, ami miatt ennyire komoly beavatkozást kellett végrehajtani rajta.

Ezzel pedig olyan témára tudta irányítani a figyelmet, ami minden férfit érinthet. Többen úgy vélik, ezt a lehetőséget Katalin és stábja elszalasztotta.

A 75 esztendős III. Károly király, Vilmos trónörökös édesapja a múlt hét végén szintén tervezett beavatkozáson esett át prosztatamegnagyobbodás miatt.

Az uralkodó három éjszakát töltött ugyanabban a kórházban, ahol a walesi hercegnő műtétjét végezték, és hétfő délután, felesége, Kamilla kíséretében ő is hazatért.

Az uralkodó diagnózisának ismertetésével a palota szakított azzal a régre visszanyúló szokásjoggal, amelynek alapján az udvar korábban a szükséges minimumon túl nem közölt részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról, esetleges betegségeinek mibenlétéről.

Udvari illetékesek szerint a diagnózis nyilvánosságra hozását Károly kifejezetten kérte, azzal a céllal, hogy felhívja a közfigyelmet az időbeni kivizsgálások, szűrések fontosságára.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) az uralkodó diagnózisának nyilvános bejelentése után közölte, hogy a prosztataelváltozásokkal foglalkozó online tanácsadó felületének látogatottsága néhány nap alatt több mint a tízszeresére emelkedett.

(via MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!