Jelen állás szerint jövő szerdán vethet véget egy markáns hidegfront a nyári melegnek.


Igazi nyári hétvégének nézünk elébe, de még a jövő hét elején is kitart a meleg idő – derül ki az Időkép előrejelzéséből. Bár már egy hete beköszöntött az ősz, már a második olyan hétvége jön szeptemberben, amikor 30 fok feletti maximumokkal számolhatunk.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes nyári időre számíthatunk. Napközben északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. Hajnalban 8 és 17, délután 27 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hajnalra, reggelre helyenként átmenetileg pára, köd képződhet.

Vasárnap folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel. Eső továbbra sem várható. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. A friss reggelt követően délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

AZ előrejelzés szerint a nyár lendülete a jövő hét első napjaiban is kitart: hétfőn és kedden is elérik a maximumok a 33 fokot. Szerdán az ország nagy részén még hasonló időre számíthatunk, de délután egy markáns hidegfront vethet vége a kánikulának, délutántól északnyugaton és nyugaton már kialakulhat zápor, zivatar.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!