Átmeneti megtorpanás után elképesztő ütemben gazdagszik tovább a magyar elit. A privátbanki ügyfelek vagyona kétszámjegyű mértékben nőhet az idén, de igazán gyorsan a top 100 leggazdagabb magyar fog gyarapodni - írja a napi.hu egy privátbanki tanácsadó cég, a Blochamps Capital becslésére hivatkozva.


A koronavírus okozta válságot a leggazdagabbak nem hogy nem fogják megérezni, de óriási extra vagyonnal gazdagodnak majd az előrejelzés szerint. A privátbanki ügyfélkör teljes vagyona az idén már elérheti a 7300 milliárd forintot, ami csaknem 15 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Ez a hatalmas összeg körülbelül 44,5 ezer privátbanki számla között oszlik majd meg, vagyis egy átlagos számlán 164 millió forint körüli értékpapír és számlapénz lehet.

De még a koronavírus-járvány évében is 11 százalékkal hízott ennek a rétegnek a vagyona.

Jövőre folytatódhat a hegymenet. A szakértői becslések szerint a privátbanki ügyfélkör jövőre már 8 ezer milliárd forinttal fog rendelkezni a pénzügyi szolgáltatóknál, vagyis mintegy 9,5 százalékkal nőhet a vagyonuk, és 180 millió forint körül lesz az átlagos megtakarítás számlánként, írja a lap.

Leginkább a legvagyonosabbak fognak gyarapodni a Blochamps Capital számításai szerint.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!