A vád szerint a férfi betört áldozata otthonába és 43-szor megszúrta egy jókora henteskéssel. Williams végig tagadta, hogy köze lett volna a gyilkossághoz.


Annak ellenére kivégeztek egy 23 éve halálra ítélt férfit az Egyesült Államokban, hogy mások mellett az áldozat családja és az ügy főügyésze is ellenezte, írja az ABC News.

Marcellus Williams halálos ítéletét kedden hajtották végre Missouri államban. A férfit Lisha Gayle újságíró 1998-as meggyilkolása miatt ítélték halálra 2001-ben. Williams ártatlannak vallotta magát, és az áldozat családja sem akarta, hogy kivégezzék. Wesley Bell, St. Louis megyei főügyész szerint a halálbüntetés nem volt igazságos ebben az ügyben.

Az ügy országos figyelmet kapott, mert sokan megkérdőjelezték a férfi bűnösségét. Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága végül nem állította le a kivégzést, annak ellenére, hogy három bíró is tiltakozott ellene. Williams védői azt állították, hogy a gyilkos henteskésen nem találták meg az ő DNS-ét, ami kétségeket vetett fel a valódi elkövető kilétét illetően.

A kivégzést azért hajtották végre, mert a bíróságok úgy döntöttek, hogy a korábbi ítélet helyes volt. Missouri állam kormányzója, Mike Parson kijelentette, hogy semmi nem bizonyította Williams ártatlanságát.

Williams ügyét és kivégzését azért is követték sokan figyelemmel, mert az áldozat családja is ellenezte a halálbüntetést, és több millió ember támogatta azt a petíciót, amelyben Williams életének megkímélését kérték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!