Az áttörés ezúttal elmaradt. Rákay Philip Petőfije nem lett tévésztár.


Augusztus 20-án mutatkozott be a televíziók képernyőjén a Most vagy soha!, a Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló film, amelyet a TV2 tűzött műsorra. Azonban a nézettségi adatok szerint a nézők nem kaptak rá annyira, mint azt korábban a moziban tették. A Duna TV-n futó István, a király is simán megelőzte a Rákay Philip nevéhez köthető alkotást.

A Most vagy soha! idén március 14-én debütált a mozikban, és az első hétvégén több mint 75 ezer nézőt vonzott, amivel az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb hazai filmje lett.

A Blikkszerint a televíziós premier viszont közel sem hozott ekkora sikert. A TV2 augusztus 20-án este 21:30-kor sugározta a filmet, az eredeti tervek szerint a tűzijáték után, ami azonban az időjárás miatt csúszott. A Nielsen adatai szerint a célcsoportban (18 és 59 év közöttiek) alig több mint 100 ezren nézték meg a filmet.

A tűzijátékot négyszer ennyien követték figyelemmel, az RTL Híradója és a TV2 Tények műsora is dupla annyi nézőt vonzott, de még a Duna TV-n sugárzott István, a király és a konkurens csatornán vetített Raya és az utolsó sárkány is jobb számokat produkált.