A múlt héten nyújtották be a gyerekeket védeni hivatott legújabb törvénycsomagot. Sok részlet nem tisztázott, de ami kiderül, az túlzónak tűnik a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke szerint.


„Ágyúval verébre” – így fogalmazott Meleg Sándor, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke a Népszavának nyilatkozva a kormány új törvénytervezetéről. A Fidesz-KDNP a „gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” című, a múlt héten benyújtott törvénycsomagjában ugyanis az is szerepel:

A benyújtott törvénycsomagból számos részlet nem derül még ki, így például a szociális táboroztatásáról sem szól a jogszabály, pedig ez érintheti a család- és gyermekjóléti szolgálatok táborait, illetve számos felzárkózási program hasonló programjait. Azt sem tudni, hogy az egyébként a szociális és gyermekvédelmi szektorban elvárt erkölcsi bizonyítvány mellé kell-e további, táboroztatást megelőző erkölcsi bizonyítvány.

A lapnak nyilatkozva Meleg Sándor úgy vélte: bedőlhet a táboroztatás, de legalábbis nehezebb lesz így majd önkénteseket toborozni. A szakember sok táboroztatásban vett részt, de olyannal még nem találkozott, hogy önkéntesként résztvevő diákokat, hallgatókat, civileket ki kellett volna zárni, mert időközben kiderült, hogy letöltendő börtönbüntetés vár rájuk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!