Az idegek pattanásig feszültek Dzsiddában, miután a versenypályától alig néhány kilométerre mértek csapást pénteken a jemeni húszi lázadók Szaúd-Arábiára. A rakétatámadás ellenére úgy határozott a Forma-1, hogy megtartja a Szaúdi Nagydíjat.

Kapcsolódó

Hiába a rakétatámadás, nem marad el a Forma-1-es futam

A szervezők szerint biztonságbn vannak a pilóták.

Ugyanígy Forma-2-ben is megtartják a versenyhétvégét, amelynek szombati sprintfutama meglehetősen zaklatottra sikerült. Már a szabadedzésen is sok autó tört össze a sokat kritizált pályán és bár a rajtot átvészelte a mezőny, Amaury Cordeel viszonylag korán karambolozott és jöhetett a biztonsági autós fázis. Az újraindításnál már az első körben összecsattant Jack Doohan és Logan Sargeant, de a java csak ezután jött.

LAP 7/20

The Safety Car comes in, but Doohan and Sargeant make contact at the back, and they're both out of the race, and out of their cars

The Safety Car comes back out#SaudiArabianGP #F2 pic.twitter.com/OLjnnqTXYS

- Formula 2 (@Formula2) March 26, 2022

A futamot vezető Dennis Haugert behívta a csapata a bokszutcába, amit viszont eközben a versenyirányítás lezárt. A Prema csapata kétszer is érdeklődött, hogy ez így rendben lesz-e, de a versenyigazgatóság hiába felelt igennel, végül egy 10 másodperces stop and go büntetést kapott a pilóta. Első helyről így utolsó pozícióba zuhant vissza.

Ezután egy rövid ideig folytatódott a verseny, de a 18. körben Marcus Armstrong alatt megállt a pálya közepén, így aztán virtuális biztonsági autóra volt szükség. Így aztán az utolsó kör maradt még a pozíciós harcra, de az egész sprintfutamról elmondható, hogy többet köröztek a safety mögött, mint amennyit versenyeztek. A rajongókat így is Hauger esete akasztotta ki főleg.

A futamot végül a Red Bull akadémiájáról érkező Liam Lawson nyerte a Carlin színeiben, ez volt pályafutása második futamgyőzelme.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!