Beállította a rekordot a magyar EU-tagság támogatottsága, a választókorú lakosság 85 százaléka "teljes mértékben" vagy "inkább" támogatja azt, hogy Magyarország az Európai Unió tagja - közölte a Medián közvéleménykutatásának eredményeit.

Mint írják:

"2004 óta tartósan 70 százalékot meghaladó többség támogatta Magyarország tagságát az Európai Unióban. Ez a többség 2011 őszén valamelyest megcsappant, átlagosan kétharmadosra olvadt, majd 2014 után ismét elérte vagy meghaladta a 70 százalékot. 2018-ban a többség végig 80 százalék körül ingadozott, aztán 2019 januárjában korábban soha nem tapasztalt, 85 százalékos arányt ért el".

Hozzáteszik, hogy úgy áll ki újra több, mint négyötödös többség az EU mellett, hogy a magyar kormány időközben egyre nagyobb konfliktust alakít ki az Unióval és politikai- valamint kommunikációs eszközökkel támadja az EU-s intézményeket.

hirdetés

Az EU-s tagság támogatottsága mindegyik párt szavazói körében magas, s még a Fidesz-KDNP szimpatizánsok körében is meghaladja a háromnegyedes többséget.

A felmérés 2020. november 26-a és 30-a között készült a 18 éves és idősebb magyar lakosság 1000 fős reprezentatív mintájának telefonos megkérdezésével.



hirdetés