A színész régóta és bevallottan küzdött drogproblémákkal, de halála előtt azt állította, hogy tiszta. Az asszisztens 15 év börtönnel nézhet szembe.


Matthew Perry lakótársa és asszisztense, Iwamasa bűnösnek vallotta magát abban, hogy ő adta be a Jóbarátoknéhai sztárjának azt a ketamint, amely a halálát okozta – jelentették be a nyomozók csütörtökön.

– írja a Daily Mail.

A Kaliforniai Ügyészség bejelentette, hogy a 59 éves Iwamasa, aki Toluca Lake-ben él, augusztus 7-én bűnösnek vallotta magát egy, a halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvés vádjában.

Az ügyészség szerint Iwamasa elismerte, hogy orvosi képzés nélkül többször is injekciózta Perry-t ketaminnal, köztük 2023. október 28-án is, amikor a színész meghalt. A vádak között szerepel a „Ketamin Királynőnek” nevezett Jasveen Sangha, Santa Monica-i orvos, Salvador Plasencia, és két másik személy, Eric Fleming és Dr. Mark Chavez, akiket szintén bűncselekményekkel vádolnak.

A nyomozás során a rendőrség olyan üzeneteket talált, amelyekben két orvos Perry-nek szánt ketamin eladásáról beszél, gúnyosan megjegyezve:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!